Friday, 22 February 2013

untitle


Hey ebribadi ! :) ENAM bulan ak xbuka blogku untuk diupdate~ punya kesian nii blog terabai sda . hehe. btw, HAPPY 2013 NEW YEAR ! hehe. macam besa klau new year ja mesti ada azam kan ? bgitu la jga ak .

This is my last year studying in Sm St Dominic. bhahaha. inila yg ak tunggu2. :)) im going to sit for Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) examination this year. errrr~ nda sedar cepat btul masa blalu. Mcm baru kemarin ak masuk Form1 . :')

Tahun nii, sumpah aku bz gila ! -.- awal tahun ja pun suda rasa penatnyaa. nii baru bulan dua ya. Mon till Thurs ak gi tuition. Mana extra class after school lgi . Aku harap semuanya tida sia2 laa. :) tau la SPM kan penentu masa depan .

Masa ambik result PMR hari tu, ak sangat2 tidak berpuas hati dgn apa yg aku dpt . seriously, ak kecewa sgt dgn diri sendiri. Bila aku disuruh pilih aliran apa yg aku mau masuk, ak HAMPIR pilih untuk masuk aliran Akaun. Sbb, aku tau Aliran Sains Tulen sgt susah. -.- then, ibu mau aku masuk Aliran Sains. 1st aku berpegang dgn pilihanku mau masuk akaun, bukan sbb aku minat akaun, tapi, sbb aku takut aku xbole bawa subjek2 sains nii. At last, aku ikut pilihan ibu. Ibu mau aku jadi Veterinary. so, aku xmau hampakan dia la kononnya nii :'p

Time form4, aku still main2 lagi, malas and tiada usaha mau majukan diri. Insyaallah, untuk tahun nii, aku akan serious time belajar, ndamau malas2 lagi, and try untuk memajukan diri. ceyhh~ aku mau fokus study sda. lagipun nii tahun last jga ak bersekolah, nda mati juga klu kurangkan enjoy . :) lepas nii bole enjoy smpai puas , thats how i motivated myself . fikir bnda yg positif utk buad aku bersemangat untuk study.

aku sda tetapkan matlamat kenapa aku perlu study:
first : sbb aku mau berjaya la kan, i mean mcm dpt krja yg bgus
second : aku mau buat ibu dgn ayah bgga dgn aku.
third : aku mau buktikan dgn ibu , yg aku nii nda seteruk yg dia sgka k.
fourth : Aku mau tgk sejauh mana aku boleh pergi.

k tu ja. :) thx sb sudi luang masa baca blog ku .

Ty fer read :] ily

Friday, 17 August 2012


~heyyy!dua thun daa ak dgn Shaiful Bin Samsudin nii :')
couple ma dia pada 16 ogos 2010 until NOW ! n hope we r meant FOREVER :')
byk sgt y suda kmi lalui spnjg 2thun bsma...
putus-sambung-putus-sambung ja kmi.. hehh~ bertahan jga akhirnya .
tak sah la kan lau orang bercinta enda bergaduh kan ? salah faham segala , jeles laa ~ :')
tpi, itula y bt hbgan kmi mkn kuatt .. huhu
xda orang y smpurnaaa kn ? besala tuu~
Lepas nii ak try utk memahami dia, andddd lebih bersabar dgn perangainyaa .
terima dia seadanya ... :')
smlm ak smptt lagii ngis bp ngat sal hari lepas2, then diaa dtg pegii pujuk .

biarpun ak tau dia tahan marah.. haha, kan bunny kan ? ;p
ak tau laa ak keras kepala, dia ssh mau handle.. HAHA *sedar diri* :'D
ak pun ssh mau handle diaa sbb diaa errrrr~ xdalaaa . hewhewhew..
malas laa mau cter pnjg-2 ntmenyampah pla kmu bca.. kan ?
ohya! utk y dengki sgtt ngn ak or epull y xmau sgt nmpk kmi bahgiaa ....,
SEE, kmi masih bahgia bersama!
pa plan lepas nii ? ;D harharharrr~ watlek luu..
biarkan kmi bersama, tenang jga hidup kmu kan ? xkcw kmu pun kn ?
soooo, jga tepi kain sndiri kay? jan msuk cmpurr...
apa2 y ko musykil sgt tyk tuan punya bdan luk k ?
smoga ko mendapat kebahgiaan y ko cari . :)
btw, SELAMAT HARI RAYA kepada smua y menyambutnyaaa kay?
jangan simpan-2 dendam yaaa?
ak MINTA MAAF klu ada menyakitkan hati dan fizikal kay? ;)
iLOVEyou :*


ILOVE him <3






Ty fer read :] ily

Copyright©100% hak milik Mrsbunny!